středa 28. srpna 2013

Patrik Schober: Všeho moc škodí. I komunikace

Modernizace dálnice D1 není zajímavou kulturní, vzdělávací ani charitativní akcí a rozhodně si nezaslouží za všechny peripetie s ní spojené neplacenou reklamu. Překvapivé tedy je, proč se jí zrovna v tomto, byť poslední dva měsíce okurkovém, období dostává tolik mediální pozornosti. A to pozornosti ještě větší od chvíle, kdy na jaře spolu Ředitelství silnic a dálnic ČR a Český rozhlas 1 Radiožurnál uzavřely mediální partnerství.
 

Nicméně, jak prohlásil šéfredaktor rozhlasové Jedničky Jan Pokorný, bramborová medaile nestačí, Radiožurnál musí být v poslechovosti mezi českými rádii alespoň třetí. Proto také nedávno rozjel novou kampaň, která má poukazovat na jedinečnost vysílání ve třech hlavních proudech, mezi nimiž jsou právě i informace z dopravy.

Podobné, zdánlivě „nesmyslné“ mediální partnerství veřejnoprávních médií a ostře sledované veřejné události jsme zažili loňské léto. Česká televize a Český rozhlas se staly partnery pochodu homosexuálů Prague Pride, což vyvolalo kontroverzní reakce hlavně ze strany českých politiků. Přestože se média veřejné služby obhajovala tím, že referováním o Pride podporují odstraňování společenských stereotypů.

Jaký „vyšší“ cíl ale plní Radiožurnál partnerstvím s ŘSD, zůstane zřejmě běžnému konzumentovi mediálních obsahů skryto. Je přece jen okurková sezona.

Autor je člen Výkonné rady Asociace PR agentur a ředitelem PRAM Consulting
Komentář vyšel v deníku E15. 
  Více na: http://nazory.euro.e15.cz/komentare/patrik-schober-vseho-moc-skodi-i-komunikace-1014097#utm_medium=selfpromo&utm_source=e15&utm_campaign=copylink

Žádné komentáře:

Okomentovat